Therapieën

Naast de fysieke verklaring of oorzaak hebben de de cellen van je lijf ook een emotioneel geheugen Zonder dat je het door hebt hopen er in je lijf allerlei emoties van jezelf of anderen op. Onderhuids gebeurd gebeuren er dingen en dan gaat het gewone leven weer door alleen je energie is verandert, En dat merk je pas na een tijdje als het al langer niet lekker gaat. Met de spiertest kun je heel mooi erachter komen waar of wat er dan niet meer stroomt. Omdat je contact krijgt met de diepere lagen. Zodra daar weer iets in verandert kan het weer gaan stromen.

Kinesiologie

Kinderen die moeilijk opvoedbaar zijn hebben meestal een breuk in de emotionele band met de moeder/vader. Hun gedrag is dan braaf of recalcitrant. De oorsprong van zo’n breuk ligt vaak in het prille begin van hun leven. Voor de ongeboren vrucht is onvoorwaardelijke liefde essentieel. Tijdens de zwangerschap en geboorte ervaren ze alles wat de moeder voelt. Heeft de moeder verdriet door iets wat er gebeurt dan betrekt de baby deze emoties op zichzelf. 

Zoiets kan een breuk in emotionele band veroorzaken. Door te onderzoeken waar de breuk mee te maken heeft, is het ook mogelijk deze weer op te heffen.

2022_Yvonne_Raquel-0S1A4492

Craniosacraal therapie

De craniosacraal therapie is een vorm van manuele geneeskunde, die zich heeft ontwikkeld vanuit de osteopathische tradities. Het is een behandeling die het verstoorde evenwicht herstelt en zo de zelfgenezende krachten van het lichaam stimuleert.

Het is gebaseerd op de theorie dat iedere cel in een gezond lichaam een eigen ritmische beweging bezit die fundamenteel is voor het leven en die men het craniosacrale ritme noemt.

One Brain® Methode

In de One-Brain methode en Kinesiologie maken we gebruik van feedback van het lichaam. De persoon waar je een vraag aan stelt, houdt zijn beide armen iets naar voren. Je vraagt of die persoon aan iets wil denken wat hem/haar heel blij maakt. Als je dan een lichte druk geeft op beide armen, blijven ze op dezelfde plaats. Op het moment dat je vraagt of de persoon aan iets wil denken wat hij niet leuk vindt en je geeft weer een lichte druk op de spieren van de armen, dan bewegen de armen mee naar achteren. 

Als de spieren sterk blijven, voelen we ons sterk, als de armen meegeven voelen we ons zwakker, dan hebben we last van de situatie waar we aan denken. Zo kunnen we via de druk op de spieren er achter komen wat ons blokkeert. Met deze techniek zijn we in staat om op een effectieve manier te achterhalen waar de kern van het probleem ligt.  

2022_Yvonne_Raquel-0S1A4431

Benieuwd hoe ik je kan helpen?

of neem contact op

  • yvonne@b-joe.nl
  • 06 - 24405969