Kinesiologie

"Emotionele blokkades zorgen voor fysieke klachten"

Kinesiologie is een alternatieve therapie waarbij het lichaam en de kracht van het eigen lichaam centraal staan. Bij kinesiologie wordt er gekeken naar zowel het fysieke als emotionele aspect van de mens en zijn lichaam.

Middels spiertesten wordt er gekeken waar er blokkades zitten, veroorzaakt door bijvoorbeeld stress, onverwerkte emoties of andere mogelijk oorzaken. 

Enkele voorbeelden:

Kinderen die moeilijk opvoedbaar zijn hebben meestal een breuk in de emotionele band met de moeder/vader. Hun gedrag is dan braaf of recalcitrant. De oorsprong van zo’n breuk ligt vaak in het prille begin van hun leven. Voor de ongeboren vrucht is onvoorwaardelijke liefde essentieel. Tijdens de zwangerschap en geboorte ervaren ze alles wat de moeder voelt. Heeft de moeder verdriet door iets wat er gebeurt dan betrekt de baby deze emoties op zichzelf. Zoiets kan een breuk in emotionele band veroorzaken. Door te onderzoeken waar de breuk mee te maken heeft, is het ook mogelijk deze weer op te heffen.

Andere voorbeelden van een breuk kunnen zijn: het overlijden van een dierbare tijdens de zwangerschap, ruggenprik, stuitbevalling, een moeder met persweeën zonder volledige ontsluiting, een voorkeur voor het geslacht van de baby door een van de ouders. Ook kan de bevalling stressvol verlopen. Als de breuk is opgeheven zijn kinderen vrij om hun eigen weg te gaan

Veel volwassenen komen pas achter hun blokkades als er stress is, vervelende situaties of traumatische ervaringen in hun leven. We reageren dan vanuit onze angst en verdedigen ons of we bevriezen. In ieder geval staan we niet in onze kracht. Vaak gaan we op een bepaald moment geloven dat we echt zo zijn en dan geloven we dat we veel minder kunnen dan wat we werkelijk kunnen. Waarom zou je ergens aan beginnen als je er toch niet goed in bent?


Nieuwsgierig geworden? Bel of mail en we kijken vrijblijvend of ik iets voor je kan betekenen.

Benieuwd hoe ik je kan helpen?

of neem contact op

  • yvonne@b-joe.nl
  • 06 - 24405969