One Brain® Methode

We dragen allemaal een last met ons mee.

Feedback van het lichaam (spiertest)
In de One Brain methode en Kinesiologie maken we gebruik van feedback van het lichaam. De persoon waar je een vraag aan stelt, houdt zijn beide armen iets naar voren. Je vraagt of die persoon aan iets wil denken wat hem/haar heel blij maakt. Als je dan een lichte druk geeft op beide armen, blijven ze op dezelfde plaats. Op het moment dat je vraagt of de persoon aan iets wil denken wat hij niet leuk vindt en je geeft weer een lichte druk op de spieren van de armen, dan bewegen de armen mee naar achteren. Als de spieren sterk blijven, voelen we ons sterk, als de armen meegeven voelen we ons zwakker, dan hebben we last van de situatie waar we aan denken. Zo kunnen we via de druk op de spieren er achter komen wat ons blokkeert. Met deze techniek zijn we in staat om op een effectieve manier te achterhalen waar de kern van het probleem ligt.  

Motivatie en last
Allereerst gaan we onderzoeken of iemand wel gemotiveerd is om verantwoordelijkheid te nemen. Veel mensen doen er van alles aan om van hun klachten af te komen en hebben niet in de gaten dat er eigenlijk geen motivatie van binnenuit is.

Daarna hoeveel last we hebben van wat ons dwars zit. De last kan zowel psychisch, emotioneel als lichamelijk zijn. Als we inzicht hebben in onze motivatie en onze last kunnen we naar de volgende stap.

De gedragsbarometer
Ons gevoel doet altijd mee ook al zijn we ons daar alleen maar van bewust als we ons erg goed voelen of erg vervelend. Vanaf het moment dat we ons bewust zijn dat wij in feite de baas zijn van ons gevoel, hebben we weer keuzevrijheid en kunnen we weer bij onze kracht komen. Zolang emoties ons nog overkomen, leven we niet vanuit onze kracht. De gedragsbarometer is hier een heel mooi hulpmiddel bij. Het geeft een overzicht van de gewenste en niet gewenste emoties. Met een spiertest komen we erachter welke emoties er betrokken zijn bij wat ons dwars zit. Inzicht geeft ons de keuzevrijheid terug

Met keuzevrijheid kunnen we ook weer bij onze passie. Deze geeft ons de energie om te bereiken wat wij graag willen.

Als je zo gefascineerd bent en betrokken bij wat je op dat moment aan het doen bent, dan denkt je niet meer na over jezelf en wie je bent.

Gezichtsstructuren
De structuren van je gezicht vertellen hoe je reageert en wat je basis eigenschappen zijn. Intuïtief houd je er altijd al rekening mee. Als je weet wat de structuren betekenen, geeft dat veel inzicht op welke manier je anderen benadert en zelf graag benaderd wordt. Communicatie tussen mensen wordt makkelijker als je bewust bent hoe deze mechanismen werken.

Een voorbeeld van een gezichtsstructuur is een volle bovenlip. Een persoon met een volle bovenlip vertelt uitgebreid wat hij/zij  van binnen voelt en graag wil. Een dunne bovenlip vertelt alleen feitelijk wat hij/zij wil. Gaan zij beiden in gesprek dan gaat dit goed als de volle bovenlip respecteert dat de dunne bovenlip zijn emoties binnenhoudt. En als de dunne bovenlip de volle bovenlip uit laat praten. Dit is een van de structuren, zo zijn er nog 46 die ons informatie kunnen geven. Door inzicht in de structuren wordt de onderlinge communicatie duidelijker.

Benieuwd hoe ik je kan helpen?

of neem contact op

  • yvonne@b-joe.nl
  • 06 - 24405969